De bitcoin is dit jaar sterk aan het presteren, meer bepaald de beste start van een jaar sinds 2012. Beleggers in cryptomunten zijn opnieuw optimistisch waardoor de bitcoin ondertussen 20 procent hoger noteert sinds 1 januari. Ook andere grote cryptomunten volgen het voorbeeld van de bitcoin, ethereum en XRP noteren ook ongeveer 20 procent hoger.

De bitcoin werd ongeveer in het midden van 2019 steeds minder populair, de prijs piekte in juni en ging sindsdien opnieuw bergaf. Maar een nieuw jaar brengt mogelijks nieuwe kansen. Momenteel noteert de bitcoin 20 procent hoger sinds 1 januari, absoluut geen slechte prestatie. Ook andere grote cryptomunten lijken opnieuw in trek te zijn bij beleggers.

In juli vorig jaar noteerde de bitcoin nog aan 12.500 dollar, momenteel is dat 8.640 dollar. Op een half jaar tijd heeft de digitale munt dus veel van zijn waarde verloren. De munt heeft een hobbelige rit achter de rug, in december 2017 noteerde de bitcoin bijna aan 20.000 dollar om vervolgens een jaar later amper 3.000 dollar waard te zijn.

Heropleving

De heropleving dit jaar heeft te maken met verschillende factoren. De onzekerheid in het Midden-Oosten en de positieve opstart van CME Bitcoin Options doen de digitale munt opnieuw aan populariteit winnen. Maar ook steeds meer institutionele investeerders vinden hun weg naar de bitcoin en andere digitale munten.

While sentiment still drives waves of volatility, we are seeing increasing institutional volume anchoring the market.

Vijay Ayyar, hoofdstrateeg crypto bij Luno, verwacht dat de bitcoin dit jaar nog veel harder kan gaan stijgen. Momenteel noteert de bitcoin aan 8.640 dollar maar hij verwacht een verdubbeling van de waarde tegen het einde van dit jaar, namelijk 15.000 – 16.000 dollar.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikrepo

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategie├źn
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven