Tijdens de afgelopen maanden is het onderhuidse plaatje binnen de goudsector aanzienlijk verbeterd. Toch staan de goud- en zilversector op dit moment nog niet echt in de schijnwerpers. En dat komt met name door de goede prestatie bij de andere aandelen. Toch moeten beleggers deze kansrijke sectoren niet uit het oog verliezen.

Tijdens het afgelopen jaar wisten de edelmetalen goede zaken te doen. Zo steeg zowel de prijs van zilver als die van goud in waarde. En dat is toch wel bijzonder, aangezien de wereldwijde aandelenmarkten een uitstekend beursjaar kenden. En normaliter hebben de edelmetalen het lastig op het moment dat de beurzen goed weten te presteren.

Goudmarkt beschikt over voldoende potentieel

Tijdens het afgelopen jaar wist de goudprijs een belangrijke technische uitbraak te realiseren. Zo kwam er volgens de technische analisten in 2019 officieel een einde aan de dalende trend. Dat was een bijzonder moment, want die dalende trend was al sinds het jaar 2011 van kracht.

Volgens de mannen van Crescat Capital LLC wist de goudmarkt onlangs ook een belangrijke uitbraak te realiseren. Zo is op de bovenstaande grafiek de index van junior goudmijnaandelen afgezet tegenover de index van senior goudmijnaandelen. En onlangs wist deze ratio een opwaartse uitbraak neer te zetten. En dat is bijzonder, want ook deze ratio stond al sinds het jaar 2011 onder druk.

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC maakt deze opwaartse uitbraak duidelijk dat de goudmarkt toe is aan een volgende prijsrally. En beleggers kunnen er in dat geval maar beter op tijd bij zijn, want binnen de goudmarkt kan alles razendsnel gaan.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!