Het is weer zover, de populairste digitale munt noteert opnieuw boven de 50.000 dollar. Ergens rond 5 uur maandagnacht wist de bitcoin de 50.000 dollargrens te overschrijden, dat is geleden van 11 mei. Bitcoin is sinds zijn jaardip om 20 juli aan een stetrke rebound bezig, namelijk van 29.000 dollar naar het huidige 50.100 dollar. Een stijging van maar liefst 73 procent.

Beleggers en investeerders in crypto kunnen opnieuw een klein beetje vieren. Bitcoin ging maandagnacht namelijk opnieuw boven de 50.000 dollar, dit prijsniveau hebben we in drie maanden niet meer gezien. De rest van de cryptomarkt volgt met een ether aan 3.300 dollar en een cardano aan 2,84 dollar. De rebound op de cryptomarkt blijft aan vaart winnen.

Met een koers van 50.100 dollar is bitcoin goed op weg naar zijn recordkoers van 64.000 dollar die het in april haalde. Sinds dat prijsniveau ging het alleen maar naar beneden door verhoogde zorgen over de Chinese ‘crackdown’ die crypto in een grote ‘sell-off’ duwde.

Vijay Ayyar, onderdirecteur bij cryptoplatform Luno, zei dat de handelsvolumes bijzonder hoog waren toen bitcoin rond de 30.000 noteerde in juli. Hij benadrukte dat veel grote investeerders toen hun slag hebben geslagen om bitcoin in te slaan tegen een scherpe prijs.

Lots of large players took advantage of those prices. Bitcoin could move to test all-time highs again.

Rebound

De heropleving op de cryptomarkt is er geleidelijk aan gekomen. Enerzijds omwille van de opportuniteit die beleggers en investeerders grepen toen bitcoin dipte in juli, anderzijds omwille van enkele gunstige factoren. De IPO van Coinbase heeft zeker bijgedragen aan de rebound, maar ook berichten over JPMorgan dat hun klanten toegang geeft tot cryptofondsen en PayPal dat diensten zal aanbieden om digitale munten te kopen, verkopen en houden.

Ondertussen stijgen ook andere digitale munten zonder aarzeling. Ether noteerde maandagochtend ongeveer 1,8 procent hoger op 3.302,59 dollar. Ethereum, het blockchain-netwerk aangedreven door ether, activeerde eerder deze maand een belangrijke upgrade waardoor de digitale munt nog meer in de smaak valt bij beleggers.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: QuoteInspector.com

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven