Tijdens de crypto-crash van 2018 heeft Litecoin zijn plaats in de top-5 van grootste cryptomunten ter wereld moeten afstaan aan EOS en Stellar Lumens. Dat betekent dat Litecoin harder daalt dan andere cryptomunten. Momenteel is Litecoin zo’n $4 miljard waard. Maar Mati Greenspan van eToro ziet nog mogelijkheden en noemt Litecoin ‘zwaar’ ondergewaardeerd.

Litecoin is een van de cryptomunten met de langste geschiedenis. Eind vorig jaar knalde Litecoin op een kleine 3 weken van onder $80 tot boven $350. Momenteel bevindt Litecoin zich terug op het niveau van voor deze uitbraak, onder $80. Maar daar kan binnenkort verandering in komen.

Blijf net als 10-duizenden andere beleggers dagelijks op de hoogte van het belangrijkste nieuws op de crypto- en aandelenmarkt.

Hoewel Litecoin tot op heden nog geen groot succes kan voorleggen, is er nog steeds een community rond de cryptomunt van Charlie Lee en worden er nog steeds nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. Mati Greenspan ziet niet alleen een interessante technische setup ontstaan, maar ook fundamenteel heeft Litecoin zijn nut.

Cryptomunten moeten volledig potentieel nog ontplooien

De analist van eToro merkt op dat Litecoin een soort proeflab is voor Bitcoin. Zo werden SegWit en het Lightning Network eerst uitgevoerd op het netwerk van Litecoin. De Bitcoin-gemeenschap vergaart op deze manier bijzonder waardevolle informatie en feedback vooraleer ze nieuwe technologieën kunnen loslaten op het Bitcoinnetwerk.

Er zijn ook al enkele ‘cross-chain atomic swap solutions’ waarbij Litecoin werd betrokken. De cryptomunt is dan ook verre van afgeschreven waardoor het volgens Greenspan ‘zwaar ondergewaardeerd’ is.

Mati Greenspan ziet nog een groot potentieel voor alle cryptomunten die waardevolle projecten leveren. “All cryptocurrencies which have a purpose are a long way from unlocking their true price potential.”

De analist van eToro is ervan overtuigd dat de cryptomarkten weer zullen terugkeren naar hun normale niveau. Wanneer is echter moeilijk te voorspellen.

Bron: NullTX

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)