De prijs van Bitcoin is gestegen tot boven de $44.000, wat investeerders optimistisch stemt. Dit is het hoogste niveau in vier weken, een teken van hernieuwd vertrouwen in de markt. Dit komt onder meer door stijgende accumulatie door grote investeerders en optimisme van de stijgende aandelenmarkten. 

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin, dat voor het eerst in meer dan een maand boven de $44K uitkomt:

Optimisme rondom Bitcoin

Ali Martinez, een crypto-analist, wijst op het groeiende aantal Bitcoin-portefeuilles met meer dan 1.000 BTC. Oftewel, Bitcoin-investeerders hebben hun accumulatie van de munt verhoogd. Dit suggereert een sterke overtuiging dat de prijzen verder zullen stijgen.

De prestaties van Amerikaanse aandelen, met recordhoogtes voor de S&P 500 en de Dow Jones, hebben ook bijgedragen aan het positieve sentiment onder investeerders.

Analisten van Bitfinex wezen eerder deze week op het feit dat een toename van verkopen door miners een reden zou kunnen zijn waarom de BTC-prijzen recent onder druk stonden.

Ethereum groeit door ETF’s

Naast Bitcoin heeft ook Ethereum, de op een na grootste cryptomunt, winst geboekt. Dit komt deels door het optimisme rondom de goedkeuring van ETF’s, aldus analisten.

Ark Invest en 21Shares hebben hun gezamenlijke aanvraag aangepast om meer in lijn te zijn met recent goedgekeurde Bitcoin ETF’s.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock