Bitcoin is boven de $47.000 geschoten, terwijl Oost-AziĆ« zich voorbereidt op ‘het jaar van de draak’. Dit wordt gezien als een gunstige periode volgens de Chinese Zodiac. Investeerders in Bitcoin hebben reden tot optimisme omdat de prijzen historisch gezien stijgen tijdens het Chinese Nieuwjaar.

10X Research gaf het volgende aan:

Bitcoin zou in de komende dagen kunnen stijgen tot wel $48.000

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin, dat dit koersdoel al bijna heeft bereikt:

Opluchting door afnemende verkoopdruk

Sommige investeerders zijn opgelucht omdat de verkoopdruk van ETF-houders en miners lijkt af te nemen. Verschillende ETF’s hebben meer dan een miljard dollar aan Bitcoin-verkoopdruk opgevangen, wat duidt op een toenemende vraag.

Volgens CryptoQuant, een on-chain analysebedrijf, lijkt de verkoop van Bitcoin vanuit miner wallets af te nemen. Dit kan wijzen op een vermindering van verkoopdruk vanuit deze groep.

De recente sterkte in de wekelijkse bewegingen van Bitcoin heeft sommige handelaren gerustgesteld. Ze zijn van mening dat de markt nu sterker is na een lange periode van consolidatie en klaar is om nieuwe hoogtepunten te bereiken.

Alex Kuptsikevich, Senior Market Analyst bij FxPro, merkte op:

Bitcoin is gestegen boven zijn 50-daagse bewegende gemiddelde, wat de bullish medium-term trend bevestigt en de angst voor een diepere correctie verlicht.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock