Wanneer het hard omhoog gaat, kan het ook hard omlaag. De laatste 5 dagen verloor Bitcoin bijna $4 miljard marktkapitalisatie door een forse correctie van bijna 20%. Deze correctie stond echter in de sterren geschreven. Een gezonde opwaartse trend heeft gezonde correcties nodig. Bij cryptomunten zijn ze echter wel iets heviger en sneller dan op een ander. Hoe ziet de toekomst er nu uit?
Op 24 mei bereikte Bitcoin een voorlopig hoogtepunt van net geen $2.800. Na een stevig correctie tot onder $2.000 en een sterk herstel noteert de prijs nu net onder $2.300. Dit is nog steeds een daling van meer dan $500 of bijna 20% waardoor er net geen $4 miljard marktkapitalisatie is verdwenen.
Aan de huidige koers heeft Bitcoin een marktwaarde van ongeveer $37 miljard tegenover $40,5 miljard tijdens de topkoers van vorige week woensdag.
Toch zijn er nog veel factoren die in het voordeel van Bitcoin pleiten.
- Er is nog steeds Bitcoingekte in Japan waar de overheid de betalingen via Bitcoin legaliseerde
- Er is een oplossing gevonden om het netwerk te versnellen. Dit dreigde eerder Bitcoin nog in twee te scheuren
- Bitcoin, blockchain en andere cryptomunten blijven kapitaal aantrekken
- Zuid-Korea
Maar beleggers in Bitcoin vrezen vooralsnog niet voor een nieuwe crash. Het aantal long posities via margin accounts (handelen met geleend geld) steeg afgelopen maandag van 18.576 Bitcoin naar 21.168 Bitcoin volgens CryptoCompare.
Eerder dit jaar werd $3.000 per BTC nog aanzien als een doel voor 2017 maar specialisten gaan nu al uit van $6.000 per BTC tegen het einde van het jaar. Vooral de opmars in Japan en Zuid-Korea geeft de cryptomunt een forse duw in de rug, aldus Aurelien Menant van Gatecoin.
Zuid-Korea: centrum voor Bitcoin en Ethereum
In Zuid-Korea maken cryptomunten een snelle opmars. Op enkele maanden tijd werd Zuid-Korea een van de grootste handelsgebieden voor Bitcoin. Het is momenteel de 4e grootste markt ter wereld, na China, Amerika en Japan.
Nadat de 3 grootste platformen voor digitale munten ook Ether hebben toegevoegd aan hun handelsplatform is Zuid-Korea op enkele weken tijd zelfs het grootste platform voor Ethereum ter wereld geworden. Met een dagelijks volume van $335 miljoen halen ze een globaal marktaandeel van 38%. Er zit dus duidelijk kracht achter het verhaal.
De huidige volatiliteit hoort bij de jonge cryptomarkt. Wil je een houvast, kan je altijd het advies inwinnen van de specialisten van het Technologie Rapport.
Bronnen: CNBC + CoinTelegraph