Het sentiment op de cryptomarkt lijkt gekeerd te zijn. De bitcoin, die een tijdje geleden nog onder de 30.000 dollar noteerde, is maandag gestegen tot boven de 39.000 dollar. Dit prijsniveau hebben we 6 weken lang niet gezien. De stijging doet vermoeden dat beleggers en investeeders opnieuw vertrouwen hebben gekregen in crypto.

Is het vertrouwen terug op de cryptomarkt? De bitcoin noteert net onder de 40.000 dollar. De populaire munt is maandagochtend gestegen tot boven de 39.000 dollar, dat is geleden sinds midden juni. Ook andere munten zitten in de lift, ether wist te stijgen met 8,7 procent en noteert rond de 2.400 dollar. De volledige markt steeg 100 miljard dollar in waarde op slechts 24 uur.

De rally ging van start toen de bitcoin onder de 30.000 dollargrens viel, blijkbaar een koopsignaal want sindsdien is de munt alleen maar in waarde gestegen. Vijay Ayyar, hoofdonderzoeker bij cryptoplatform Luno, is van mening dat beleggers opnieuw ‘bullish’ zijn geworden omdat ze vinden dat bitcoin aan 30.000 dollar te goedkoop is.

I think we saw an accumulation period around 29-30K, indicating bullishness and a potential move towards $40K for Bitcoin.

Katalysatoren

Daarenboven zijn er enkele nieuwe katalysatoren die gunstig zijn voor bitcoin. Zo liet Tesla CEO Elon Musk onlangs weten dat ze bitcoin wellicht opnieuw zullen accepteren als betaalmiddel. Ook Twitter CEO Jack Dorsey en Ark Invest CEO Cathie Wood engageren zich om bitcoin relevant te houden en hielden onlangs een ‘bitcoin conference, B-Word’ met Elon Musk.

Een andere gunstige ontwikkeling komt van Amazon. De e-commerce gigant is namelijk op zoek naar een crypto en blockchain expert om hun ‘payments team’ te versterken. Met andere woorden, Amazon is van zin om evenzeer actief te worden inzake digitale munten en crypto.

Ondertussen zijn enkele problemen die de prijs van bitcoin hebben gedrukt aan het wegkwijnen. De bezorgdheid over de CO2-voetafdruk van bitcoin-mijnbouw begint af te nemen. En de Chinese ‘crackdown’ op bitcoinmining heeft nieuwe kansen gecreëerd elders ter wereld.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven