Het gaat weer hard met Bitcoin. Begin deze week noteerde de virtuele munt nog rond $300 en gisteren bereikte het een voorlopige piek van $485 waarna de prijs terugzakte tot $375. Maar er zit nog veel meer in want volgens een expert kan Bitcoin wel eens een van de grootste reservemunten ter wereld worden. Magister Advisors, een Brits adviesbureau dat adviseert rond overnames en fusies in de technologiesector, voorspelt dat Bitcoin tegen 2030 de 6e grootste reservemunt ter wereld kan worden. Magister Advisors kwam tot deze conclusie nadat ze verschillende Bitcoinbedrijven interviewde over heel de wereld. Het is een algemeen beeld van deze bedrijven dat Bitcoin binnen een tijdspanne van 15 jaar kan doorbreken tot een echte, globale speler in de financiële wereld.
Het belang van de blockchain technologie wordt steeds meer erkent. Het onderzoek bracht ook aan het licht dat financiële bedrijven de komende 2 jaar zo’n $1 miljard willen investeren in de technologie.
Bitcoin complementair met huidige technologie
Blockchain technologie zal de bestaande technologie om geld over te schrijven niet vervangen zoals velen denken. De technologie is wel complementair. Technologieën zoals Bitcoin werken sneller en veel goedkoper dan de huidige technologie.
Banken zijn niet bereid om hun infrastructuur te verwijderen, maar ze willen wel een parallel circuit installeren op basis van de Bitcointechnologie. In september gingen nog 9 grote investeringsbanken – waaronder JP Morgan en Goldman Sachs –een partnership aan met R3CEV, een tech startup uit New York.
Het doel is om samen een blockchain standaard te ontwikkelen. De banken zien dit als een volgende stap om hun betalingsmethodes verder te integreren zonder dat deze afhankelijk zijn van een centrale autoriteit. Blockchain technologie zoals Bitcoin heeft geen centraal controleorgaan, enkel een catastrofe die het wereldwijde internet zou plat leggen, kan de technologie verontrusten. Volgens insiders is de opmars van Bitcoin nog maar net begonnen.