Het is alweer zover, de bitcoin heeft een nieuwe recordkoers beet. De populaire digitale munt noteert 18.000 dollar hoger dan zijn dieptepunt in februari. Zaterdag ging de bitcoin naar 61.500 dollar per stuk, 80 procent hoger dan begin dit jaar en 963 procent hoger sinds een jaar geleden. Vorige week overtrof de bitcoin een marktwaarde van 1 biljoen dollar.

Eind februari was een spannende periode voor beleggers en investeerders in bitcoin. Toen ging de digitale munt van zijn toenmalige recordkoers van 58.012 dollar naar 43.500 dollar in slechts enkele dagen tijd. Ondertussen, een halve maand verder, noteert de bitcoin 18.000 dollar hoger dan het dieptepunt in februari. Op zaterdag ging de munt naar 61.500 dollar.

De sterke opwaartse trend van de afgelopen dagen heeft wellicht te maken met de stijgende inflatie in de Verenigde Staten van Amerika en het marktaandeel dat de bitcoin van goud afsnoept als ‘hedge’ tegen deze stijgende inflatie. Daarenboven zijn er ook steeds meer institutionele beleggers die een deel van hun portefeuille in bitcoin steken.

Institutionele beleggers

De participatie van grote bedrijven zoals Tesla en Square heeft ervoor gezorgd dat de ‘awareness’ omtrent de bitcoin groter is geworden. Andere bedrijven zoals Mastercard, Paypal en BNY Mellon hebben ondertussen ook hun pijlen gericht op cryptomunten.

Maar het blijft een getouwtrek tussen de ‘believers’ en ‘non-believers’. Verschillende marktkenners en experten verwachten dat de bitcoin in waarde zal blijven stijgen en dat het de rol van goud gaat overnemen op lange termijn. Andere zien echter helemaal geen intrinsieke waarde en zijn van mening dat de bitcoin één grote bubbel is.

Bronnen: CNBC

Foto: Mathis Lesieur – PxHere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven