Bitwise’s Chief Investment Officer, Matthew Hougan, voorspelt een enorme toestroom van institutioneel kapitaal in Bitcoin. Hij zegt dat institutionele beleggers naar verwachting tot wel $1 biljoen in de cryptovaluta zullen pompen door middel van exchange-traded funds (ETF’s). Dit zou op lange termijn zeer positief kunnen uitpakken voor de koers van Bitcoin. 

Hougan benadrukt dat beleggers zich geen zorgen moeten maken over de korte-termijnvolatiliteit van Bitcoin. Op X gaf hij het volgende aan:

Blijf kalm en kijk naar het grotere plaatje.

ETF’s hebben deuren geopend voor instituten

De komende maanden en jaren brengen volgens Hougan belangrijke gebeurtenissen voor Bitcoin, zoals de halvering en goedkeuring van ETF’s. Volgens Hougan zullen beleggingscomités en adviseurs hun due diligence afronden voordat ze in Bitcoin investeren.

Hij gelooft dat hoewel de prijs op korte termijn kan schommelen, Bitcoin op lange termijn een ‘woeste stierenmarkt’ doormaakt. Hougan’s mening wordt ondersteund door het succes van ETF-lanceringen en de toenemende interesse van vermogensbeheerders.

Hougan gaf het volgende aan:

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s heeft de deur geopend voor professionele beleggers.

Potentiële instroom van $1 biljoen

Hougan gelooft dat grote investeringsprofessionals pas aan het begin staan van hun crypto-inschrijving.

Hij ziet de $12 miljard in ETF-stromen als opwindend, maar stelt dat een 1% toewijzing aan Bitcoin door wereldwijde vermogensbeheerders zou resulteren in $1 biljoen aan instroom.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStock