’s Werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, heeft een nieuwe aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit maal voor een Ethereum Exchange-Traded Fund (ETF). Een goedgekeurde Ethereum ETF zou een aanzienlijke toestroom van kapitaal kunnen betekenen.

ETF’s maken het voor investeerders makkelijker om te investeren. Ze hoeven hierdoor namelijk niet letterlijk de munt te kopen, maar kunnen gewoon in de ETF investeren.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum, dat eerder al mee lifte op het optimisme van een Bitcoin ETF:

Ethereum ETF na Bitcoin aanvraag

Het ETF, genaamd iShares Ethereum Trust, heeft als doel “de prestaties van de etherprijs over het algemeen weer te geven,”. Dat volgt uit het recent ingediende Formulier S-1.

Deze stap volgt op BlackRock’s eerdere aanvraag voor een Bitcoin ETF in juni, die momenteel in afwachting is van goedkeuring van de SEC. Het bedrijf lijkt zich steeds meer op de groeiende interesse in crypto-activa te richten.

Vorige maand zei BlackRock CEO Larry Fink het volgende:

Een stijging van de bitcoinprijs, veroorzaakt door een vals nieuwsbericht waarin stond dat zijn spot ETF was goedgekeurd, diende als een voorbeeld van opgekropte interesse in crypto.

Bron: Blackrock
Foto: iStock