Investeringsbank BlackRock Investment Institute is voorzichtig met hun investeringen in de ’emerging markets’. Naar eigen zeggen zitten ze ‘underweight’ in dit segment omdat de economieën ginder nog altijd behoorlijk wat last hebben van de gevolgen van de pandemie terwijl andere economieën sneller aan het herstellen zijn.

De opkomende markten lijken minder snel te herstellen dan de rest van de wereld. BlackRock is daarom wat terughoudend om zich volop te begeven op deze markt. Hoofdstrateeg Ben Powell zei dat ze de tactische beslissing hebben gemaakt om even de kat uit de boom te kijken.

Broadly, tactically, we remain a little bit cautious around EM. This is frankly because the virus is still extremely present and the issues around the health-care challenge and economic policy response are still not, I’m afraid to say, been dealt with.

De MSCI Emerging Markets Index noteert dit jaar 0,4 procent hoger, wat uiteraard goed is. Maar de MSCI World Index noteert ondertussen 5,8 procent hoger dit jaar. Met andere woorden, de opkomende markten presteren ondermaats en hebben nog heel wat in te halen.

Vier van de vijf landen met het hoogst aantal virusuitbraken waren opkomende markten, namelijk India, Brazilië, Rusland en Peru. Maar niet alle opkomende markten hebben last. China is bijvoorbeeld heel sterk aan het herstellen. Maar ook Zuid-Korea en Taiwan zien een sterke stijging van de exportcijfers. Ze profiteren van het herstel van de wereldeconomie.

Of net wel investeren?

Niet alle investeringsbanken hanteren dezelfde strategie. Pictet Asset Management is nu net wel heel aanwezig in de ’emerging markets’. Zij verwachten dat de inhaalbeweging vroeg of laat gaat komen en dat het herstel, onder leiding van China, sterker gaat zijn dan men verwacht.

Emerging market stocks are well placed to outperform the majority of their developed peers and we therefore upgrade the asset class to overweight.

Welk scenario zich zal voltooien, is uiteraard een vraagteken. Veel hangt af van het coronavirus. Over één ding zijn analisten en strategen het eens. De Chinese economie is goed aan het herstellen en gaat de komende maanden wellicht indruk maken met hun kwartaalcijfers.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikist

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!