De interesse in techaandelen is weer helemaal terug. Aan het begin van dit beursjaar werd er met name de voorkeur gegeven aan andere aandelen, maar sinds enkele momenten is die trend weer gedraaid. Beleggers lijken vandaag de dag het meeste groeipotentieel te verwachten van de geliefde techaandelen. De vraag is alleen of dat de komende jaren ook zo zal blijven.

Al jarenlang zijn techaandelen in trek bij beleggers. Gezien de prestatie van de techsector is dit ook niet verwonderlijk te noemen. Tijdens het begin van de coronacrisis wist de interesse in techaandelen zelfs naar een absoluut hoogtepunt te stijgen. En ook dit was logisch, want door de lockdownmaatregelen werd er in het bijzonder een beroep op de technologie gedaan.

Hebben techaandelen hun beste tijd gehad?

De vraag is alleen of de ‘outperformance’ bij de techaandelen ook de komende jaren een vervolg gaat krijgen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is in ieder geval te zien dat de Nasdaq 100 / Dow Jones Ratio is gestegen naar het hoogste niveau sinds de internetzeepbel. Met andere woorden hebben de techaandelen tijdens de afgelopen jaren een beduidend betere beursprestatie afgeleverd dan de ‘normale’ aandelen.

Voor de techsector is het echter te hopen dat het deze keer wel goed afloopt. Het jaar 2000 is immers niet een bepaald rooskleurig jaar om naar terug te blikken. Heel wat techaandelen hebben toen tijdens de jaren die volgden het beursspeelveld moeten verlaten. En daar zaten ook namen van bedrijven tussen waarvan niemand het had verwacht.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.