De vliegtuigbouwer Boeing heeft in een verklaring laten weten dat het alle 737 Max vliegtuigen aan de grond houdt. Hiermee volgt Boeing het advies van Amerikaanse autoriteiten. Wel stelt Boeing dat het nog steeds volledige vertrouwen heeft in de veiligheid van het 737 Max model.

Amerikaanse autoriteiten raadden Boeing aan om het 737 Max vliegtuig wereldwijd tijdelijk op non-actief te zetten. De autoriteiten waar het om gaat, zijn de Federal Aviation Administration (FAA), de U.S. National Transportation Safety Board (NTSB) en de luchtvaartautoriteiten. Ook drongen verschillende klanten van Boeing aan om voor nu te stoppen met het 737 Max vliegtuig.

Totaal houdt Boeing nu 371 vliegtuigen wereldwijd aan de grond.

Trump drong ook aan

Het nieuws kwam vlak na president Donald Trump aandrong op een tijdelijke stop van de 737 Max vliegtuigen. Onlangs stortte er namelijk zo’n vliegtuig neer. Dat was de tweede crash in slechts vijf maanden tijd.

Dennis Builenburg, CEO van Boeing, zegt mee te leven met de slachtoffers en de nabestaanden. Zo stelde hij:

Namens het gehele Boeing-team betuigen we onze medeleven met de families en dierbaren van de slachtoffers van de twee tragische ongelukken.

Daaraan voegde Builenburg toe dat veiligheid een kernwaarde is bij Boeing:

We steunen deze proactive stap als een teken van veiligheid. Veiligheid is namelijk een kernwaarde bij Boeing zolang we vliegtuigen hebben gebouwd; dat zal het altijd zijn. Er is geen grotere prioriteit in ons bedrijf en onze sector.

We doen er alles aan om de oorzaak van de ongelukken te achterhalen in samenwerking met onderzoekers. En zo veiligheidsverbeteringen door te voeren en ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt.

Bron: Zero Hedge

Foto: iStock