De Bitcoin weet op dit moment niet te genieten van de zogenoemde ‘eindejaarsrally’ die wel zichtbaar is bij de aandelenmarkten. Al enkele weken staat de grootste digitale munt ter wereld onder druk en voor de cryptobeleggers is het te hopen dat de belangrijke steunlijn in leven blijft.

De Bitcoin wist aan het einde van 2018 een stevige bodem neer te zetten. Als gevolg daarvan wist de Bitcoin de maanden daarna fors in waarde te stijgen. Zo steeg de prijs van de digitale munt in zes maanden tijd van $ 3.300 naar $ 13.800. Als gevolg daarvan keerde een grote groep beleggers weer terug naar de cryptomarkt. Sinds de zomer heeft de Bitcoin echter alweer het nodige terrein moeten inleveren. Zo beweegt de Bitcoin op dit moment weer onder de grens van $ 7.000.

Cryptostieren moeten deze steunlijn in leven houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is de situatie bij de Bitcoin in beeld gebracht. Op dit moment is de grootste digitale munt ter wereld weer bij de belangrijke steunlijn terechtgekomen. Deze steunlijn werd in het jaar 2015 gevormd en bood tijdens het einde van 2018 nog steun.

Voor de cryptomarkt is het te hopen dat deze steunlijn in leven blijft. Mocht deze steunlijn immers breken, dan verslechtert het technische plaatje van de Bitcoin aanzienlijk. In dat geval moeten de cryptobeleggers rekening houden met tegenvallende tijden.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS