De aandelenmarkten lijken zich helemaal niets aan te trekken van de impeachment van Amerikaans president Donald Trump. De reden waarom beleggers en investeerders zich hierdoor niet laten beïnvloeden, is omdat ze verwachten dat er uiteindelijk toch niets gaat gebeuren. De kans dat president Trump ook daadwerkelijk wordt afgezet, is bijzonder klein.

De impeachment van Amerikaans president Donald Trump is in gang gezet, er is dus een kans dat Trump de komende weken geen president van de Verenigde Staten van Amerika zal zijn. Maar experts verwachten niet dat het zo een vaart zal lopen. Ook beleggers en investeerders denken er zo over, dat is alleszins duidelijk aan hun reactie op de financiële markten.

Beleggers focussen zich tegenwoordig alleen nog op de wereldeconomie, de handelsoorlog en de toestand van de Amerikaanse economie. Jack Ablin, CIO bij Cresset Wealth Advisors, is van mening dat het slechts een kleine storing zou zijn mocht Trump effectief moeten aftreden.

Investors have virtually ignored what’s going on in Congress. They care about the economy. They care about profits. They care about trade, and if they thought the president was in serious jeopardy of losing his job, they’d care.

Geen invloed

Het hele proces heeft geen invloed op het monetaire of fiscale beleid, daarenboven heeft het ook geen gevolgen voor de Amerikaanse economie. Vooral omdat de kans op een afzetting zeer klein is gezien de U.S. Senate voor het merendeel in handen is van de Republikeinen.

Marktkenners verwachten ook niet dat het hele proces de komende periode een invloed gaat hebben op de aandelenmarkten. Nogmaals, beleggers liggen hier helemaal niet wakker van en zijn te hard gefocust op de ontwikkelingen inzake de handelsoorlog tussen de USA en China.

Bronnen: CNBC

Foto: Gage Skidmore – Flickr – CC BY-SA 2.0