De financiële markten bevinden zich nog steeds in volatiele wateren. Van storm is geen sprake meer, maar de onzekerheid over de toekomst is nog steeds goed voelbaar. En dat is ook niet vreemd gezien alle donkere wolken die boven de markten hangen. Komt de eindejaarsrally dit jaar in gevaar?

Beleggers maken zich op dit moment hoofdzakelijk zorgen over het Fed-beleid, de Italiaanse begrotingsproblematiek en de naderende Brexit. Brussel en Londen hebben nog steeds geen akkoord bereikt en de tijd begint nu echt te dringen. Beide partijen zullen water bij de wijn moeten doen, maar de vraag is of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Niet vreemd dus dat een deel van de beleggers een zijlijnpositie inneemt.

Dit jaar geen eindejaarsrally?

We bevinden ons op dit moment wel in een ‘gunstige’ beurstijd. Tenminste, als het verleden daar betrouwbaar genoeg voor is. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, te zien dat Wall Street normaal gesproken erg goede zaken weet te doen tijdens de laatste twee maanden van het jaar. Dat is ook de reden waarom er vaak gesproken wordt over een ‘eindejaarsrally’.

Breekt die eindejaarsrally binnenkort aan, of is het dit jaar anders?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>