De meeste aandelenmarkten kennen tot nu toe een fantastisch beursjaar. Zo vielen er onder andere op Wall Street dit jaar meermaals nieuwe recordkoersen. De S&P 500 index wist dit jaar zelfs de magische grens van 3.000 punten te doorbreken. Toch moeten we vrezen voor ‘magere jaren’.

Tijdens de handelssessie van dinsdag werd Wall Street geconfronteerd met een correctie. Tegenvallende macrocijfers over de Amerikaanse economie wisten deze daling in gang te zetten. Zo kwam het Amerikaanse consumentenvertrouwen fors lager uit dan waar de economen vooraf rekening mee hielden.

Deze grafiek waarschuwt voor een nieuwe Bear Market

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, ziet het technische plaatje er op dit moment niet bepaald hoopvol uit. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de S&P 500 index al meer dan 28 jaar beweegt binnen een stijgend trendkanaal. En onlangs werd de bovenkant van dit trendkanaal bereikt en dat kan leiden tot een serieuze trenddraai. Deze weerstandslijn valt namelijk samen met een belangrijk Fibonacci-niveau: het 261,8% niveau. En volgens Kimble kan deze combinatie uiteindelijk dodelijk zijn voor Wall Street.

Tijdens de afgelopen twee jaar werd twee keer eerder de bovenkant van het trendkanaal bereikt. En tijdens beide keren werd Wall Street kort daarna geconfronteerd met een serieuze correctie. En deze keer zou het niet bij een correctie kunnen blijven, maar zou er zelfs een nieuwe Bear Market kunnen aanbreken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)