De financials stonden tijdens de afgelopen 10 jaar flink onder druk. En dat is ook niet verwonderlijk, want door de uitbraak van de financiële crisis werd de financiële sector keihard afgestraft. In de VS hebben de financials tijdens de afgelopen drie jaar een indrukwekkende herstelbeweging gerealiseerd. En de kans is aanwezig dat er recent een nieuw opgaand tijdperk is aangebroken.

Als we het over financials hebben, dan gaat het om banken, verzekeringsmaatschappijen en effectenbureaus. En die bedrijfstak heeft de afgelopen 10 jaar behoorlijk wat moeten doormaken. In de EU is het plaatje nog steeds rampzalig. Daar bewegen de meeste bankaandelen nog steeds rond recorddieptepunten.

Gaan de financials in positieve zin verrassen?

In de VS ziet het plaatje er een stuk beter uit. Maar, ook daar wisten de financials ten opzichte van de S&P 500 index tijdens de afgelopen 10 jaar niet positief te verrassen. Maar, dat is ook niet verwonderlijk gezien het feit dat we in die periode geconfronteerd werden met de financiële crisis. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de financials mogelijk aan de vooravond staan van een nieuwe ‘outperformance’ ten opzichte van de rest van de markt.

Op de grafiek is te zien dat er bij de financials duidelijk een cyclus te herkennen is van 9 jaar. En tijdens het begin van elke nieuwe cyclus weten de financials vaak in positieve zin te verrassen. En onlangs is die nieuwe cyclus aangebroken. Mocht het verleden een goede maatstaf zijn voor het voorspellen van de toekomst, dan breekt er een goede periode aan voor de financials.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS