Historisch gezien bewegen de beurzen op dit moment binnen een goede beursperiode. Gemiddeld genomen weten de indices immers vaak goede zaken te doen tijdens de maanden maart en april. En vooralsnog zijn de beurzen overtuigend uit de startblokken gekomen.

Tijdens de laatste twee handelsweken van februari werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een dalende beweging. Voor sommige indices wist deze correctieve beweging zelfs op maandbasis te leiden tot een rode eindstand. Vooralsnog zijn de eerste twee handelsdagen van maart voorspoedig verlopen. En dat biedt hoop voor de komende handelsweken.

Beleggers mogen uitkijken naar voorspoedige handelsweken

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, blijkt dat de beurzen normaliter goede zaken weten te doen tijdens de maanden maart en april. Op de bovenstaande staafgrafiek is te zien dat met name de handelsmaand april goed te boek staat. Over de afgelopen 20 jaar gemeten is april zelfs de beste beursmaand van het jaar. Gezien de gemiddelde beursstijging van 2,5% is dit niet verwonderlijk te noemen.

Ook na een verkiezingsjaar verlopen de maanden maart en april normaal gesproken voorspoedig. Historisch gezien weten de beurzen na een verkiezingsjaar tijdens de maanden maart tot en met mei extreem goede zaken te doen. Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan kunnen we stellen dat er goede beursmaanden gaan aanbreken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis