Tijdens de afgelopen twee weken zijn de meeste techaandelen geconfronteerd met een koersdaling. En dat is even wennen, want tijdens de voorbijgaande maanden wisten de techaandelen met name in positieve zin op te vallen. Ligt de techrally mogelijk al achter de rug?

Al jarenlang zijn de techaandelen in trek bij beleggers. Dat is ook niet vreemd, want met name de techaandelen wisten op de beursvloer hoge ogen te gooien. Tijdens de coronacrisis is de interesse in deze aandelen alleen nog maar verder toegenomen. Een aanzienlijk deel van de techbedrijven wist immers juist te profiteren van de strenge coronamaatregelen van de diverse overheden.

Moeten techaandelen vermeden worden?

Toch is de kans aanwezig dat de ‘outperformance’ bij de techsector reeds ten einde is gekomen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van HOZ, te zien dat de techaandelen tijdens de afgelopen weken juist in negatieve zin wisten op te vallen. Voor het eerst in jaren tijd wist de Russell 2000 index een aanzienlijk betere prestatie af te leveren dan de Nasdaq 100 index.

Deze trend doet diverse analisten denken aan de situatie in het jaar 2000. Destijds wist de Nasdaq 100 / Russell 2000 Ratio te stijgen naar een soortgelijk niveau en ook toen werd er een overtuigende trenddraai bewerkstelligd. Die trenddraai wist uiteindelijk niet veel later te leiden tot een rampzalige techcrash.

Is er mogelijk een nieuwe techcrash onderweg?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)