Vanmiddag wordt het groeicijfer over de Amerikaanse productiesector gepubliceerd. De verwachting is dat dit PMI-cijfer zal verbeteren ten opzichte van de vorige maand. Ondanks dat wordt er nog steeds gerekend op een stand onder de 50-lijn. En zolang dit cijfer onder de 50-lijn blijft noteren, zal er sprake zijn van een krimp.

De handelsoorlog tussen de VS en China heeft er voor weten te zorgen dat de wereldwijde productiesector het lastig heeft. Door de opgelegde importheffingen is de wereldhandel immers in verval geraakt. En dit heeft uiteraard negatieve gevolgen voor de productiesector. Ook de Amerikaanse productiesector heeft het al enkele maanden lastig. En die situatie kan de komende maanden nog verder gaan verslechteren.

Amerikaanse productiesector kan het nog zwaarder gaan krijgen

Volgens de mannen van Macrobond and Nordea is de kans groot dat de Amerikaanse productiesector de komende maanden nog verder zal wegzakken. Deze mening baseren zij op de ontwikkelingen bij het PMI-cijfer inzake het aantal Amerikaanse exportorders. Normaliter loopt het aantal exportorders twee maanden voor op het PMI-cijfer betreffende de gezondheid van de Amerikaanse productiesector. En op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Amerikaanse productiesector het naar alle waarschijnlijkheid de komende tijd niet gemakkelijk gaat krijgen.

Mogelijk wordt vanmiddag al het eerste waarschuwingssignaal afgegeven.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS