Afgelopen woensdag besloot de Amerikaanse centrale bank om opnieuw de rentestand te verlagen. Er was sprake van een renteverlaging met 25 basispunten. Als gevolg daarvan hebben we dit jaar al drie renteverlagingen met 25 basispunten meegemaakt. En dat kan enorm goed nieuws betekenen voor Wall Street.

Jerome Powell liet woensdagavond tijdens zijn toespraak weten dat de nieuwe rentverlaging gezien kan worden als een ‘preventieve’ maatregel om een eventuele Amerikaanse recessie te voorkomen. Powell liet namelijk ook weten dat de Amerikaanse economie er nog steeds gezond uitziet, maar dat het ook geconfronteerd wordt met de nodige uitdagingen.

Beleggers mogen blij zijn met de nieuwe renteverlaging

Voor de beurzen hoeft een derde renteverlaging helemaal geen slecht nieuws te betekenen. Mocht de Amerikaanse centrale bank immers opnieuw de rentestand met 25 basispunten verlagen, dan is dat de derde renteverlaging van dit jaar. En uit onderzoek van LPL Research blijkt dat Wall Street in het verleden geweldig presteerde nadat het geconfronteerd werd met drie renteverlagingen van 25 basispunten. Op de bovenstaande staafgrafiek is te zien dat de rendementen voor de S&P 500 index in dat geval een jaar later tussen de 15 en 25 procent lagen.

Geen enkele keer stond de S&P 500 index een maand, drie maanden, zes maanden en twaalf maanden later lager. Beleggers mogen dus hopen op een nieuwe renteverlaging van 25 basispunten.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS