De edelmetalen zijn sterk uit de startblokken gekomen. Tijdens de eerste weken van het jaar wisten de goud- en zilverprijs goede zaken te doen. Toch moesten beide edelmetalen tijdens de afgelopen week het nodige terrein prijsgeven. Neemt de stier een tijdelijke adempauze, of volgt er een nieuwe dalende golf?

De edelmetalen wisten tijdens het afgelopen kwartaal in waarde te stijgen. En dat is iets waar veel beleggers jaloers op waren. Tijdens het vierde kwartaal van 2018 werden de aandelenmarkten immers geconfronteerd met stevige verliezen. Dat goud en zilver goede zaken wisten te doen is echter niet verwonderlijk, want de onrust in de wereld was groot. En normaliter profiteren de edelmetalen als ‘veilige havens’ hier stevig van.

Goud- en zilversector staan op het punt om uit te breken

Ook dit jaar weten beide edelmetalen het goed te doen. En dat is misschien iets opmerkelijker, want de aandelenmarkten wisten tijdens de afgelopen weken ook flink te stijgen. En over het algemeen bewegen de edelmetalen contrair aan aandelen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat het moment van de waarheid voor de goud- en zilversector is aangebroken. De Gold en Silver Index is namelijk aangekomen bij de weerstandslijn die al sinds het jaar 2011 in leven is. En de goud- en zilverstieren zullen deze weerstandslijn moeten breken om een ware rally te bewerkstelligen.

Is die uitbraak nabij, of moeten we vrezen voor een nieuwe dalende beweging?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!