Afgelopen vrijdag maakte Theresa May bekend dat ze aftreedt als Britse premier. Intussen loopt Boris Johnson zich warm om de nieuwe Britse premier te worden. Hij liet dit weekend zelfs weten dat hij niet vreest voor een ‘no deal’ Brexit. Ondertussen begint de tijd voor de Britten te dringen. De EU-beleidsmakers hebben duidelijk gemaakt dat er aan het uittredingsvoorstel niets zal veranderen. Ongeacht wie de positie van May gaat innemen.

Drie jaar geleden gebeurde er iets onverwachts. Tegen alle verwachtingen in stemde het merendeel van de Britten voor een Brexit. En daar hadden de bookmakers zeker niet op gerekend. Het effect van deze stemming was sterk dalende beurskoersen en een dalend pond. Drie jaar later staat de FTSE 100 index onveranderd.

In dollars gemeten noteert de FTSE 100 index haast onveranderd

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke Investment Group, is te zien dat de FTSE 100 index een kleine 1% lager noteert dan drie jaar geleden het geval was (in dollars gemeten). In ponden gemeten staat de FTSE 100 index nog wel flink hoger, maar daar hebben buitenlandse beleggers weinig aan.

En dat is eigenlijk het verhaal van de afgelopen drie jaar: een dalend pond en een aantrekkende inflatie als gevolg van het goedkopere pond. En een hele hoop onzekerheid. En die onzekerheid zal de komende maanden nog wel aanhouden. Mocht Boris Johnson daadwerkelijk het stokje van May overnemen, dan neemt ongetwijfeld de kans op een harde Brexit toe. En dat scenario lijkt voor geen van de partijen een goede uitkomst te zijn.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)