Het afgelopen jaar hadden we te maken met twee opvallende gebeurtenissen. De eerste gebeurtenis vond plaats in juni 2016 toen het merendeel van de Britse bevolking koos voor een uittreding uit de Europese Unie. De tweede gebeurtenis heeft natuurlijk betrekking op de verkiezingsoverwinning van Donald Trump die in november 2016 werd bereikt.

De Brexit wist allereerst te zorgen voor een flinke prijsval op de aandelenmarkten. Met name de Britse beursgenoteerde bedrijven werden hard geraakt. Toch had u destijds mooie koopjes kunnen doen; want de maanden daarna herstelde de aandelenmarkten zich van dit debacle. Ondanks het herstel zijn er grote verschillen waar te nemen binnen de Britse aandelenmarkten.

FTSE 100 weet te profiteren van de Brexit

Met name de FTSE 100 index heeft het afgelopen jaar goede zaken weten te doen. In vergelijking met een jaar geleden staat deze index op dit moment 20% hoger. Deze stijging komt met name door de waardedaling van het Britse pond. De meeste beursgenoteerde bedrijven die genoteerd zijn binnen de FTSE 100 index zijn voornamelijk afhankelijk van de inkomsten uit het buitenland, en een lagere munt maakt hen rendabeler.

brexit-aandelenmarkten

En dat is ook duidelijk te zien als we de FTSE 100 index vergelijken met de FTSE Local U.K. Index. Deze index staat immers slechts 5% hoger dan mei vorig jaar. De Brexit heeft dus geleid tot grote verschillen binnen de Britse aandelenmarkten.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)