Het is lange tijd stil geweest rond Litecoin. Maar mogelijk komt er binnenkort weer leven in de brouwerij bij de ‘light’-versie van Bitcoin. Het Britse Crypto Facilities kondigde namelijk aan om vanaf vrijdag 22 juni te beginnen met de handel in Litecoin Futures.

In december vorig jaar lanceerde 2 van ’s werelds grootste handelsplatformen, CME en CBOE, futures op Bitcoin. Hierdoor explodeerde de Bitcoinprijs. Vanaf 22 juni komen er ook Litecoin Futures, maar dan wel op een veel kleinere schaal, bij een Brits handelsplatform.

Volgens Crypto Facilities was er vanuit het klantenbestand veel vraag om futures te lanceren op Litecoin. Crypto Facilities biedt ook al futures aan op andere cryptomunten zoals Ethereum en XRP van Ripple. Het handelsvolume in de Ethereum-futures zou dit kwartaal uitkomen op $150 miljoen, of zo’n 10% van het totaal. Klein bier is dit dus ook niet.

Crypto Facilities lanceert futures met vervaldagen binnen een week, een maand en per kwartaal. De futures noteren in Amerikaanse dollar en zullen Litecoins als onderpand bevatten. Beleggers kunnen zowel ‘long’ als ‘short’ gaan op Litecoin.

Beter voor de cryptomarkt

Volgens Timo Schlaefer, CEO van Crypto Facilities, was er een sterke vraag naar Litecoin contracten. Hij gelooft dat de Litecoin Futures de prijstransparantie zullen verhogen, de liquiditeit en de efficiëntie van de cryptomarkt.

Oprichter Charlie Lee van Litecoin juicht de lancering van Litecoin-futures toe. Het zal institutionele beleggers meer mogelijkheden geven en de liquiditeit van Litecoin verhogen waardoor beleggers gemakkelijker in en uit de cryptomunt kunnen stappen.

De prijs van Litecoin explodeerde eind vorig jaar wanneer de cryptomunt op minder dan een maand steeg van onder $80 tot boven $350. Daarna ging het – zoals bij de meeste cryptomunten – bergaf. Momenteel noteert Litecoin voor het eerst sinds begin december terug onder $100.

Bron: CoinDesk

Grafiek: CoinMarketCap

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)