De meeste beleggers in crypto onder de 40 jaar weten niet dat ze investeren in een ongereguleerd product, meer bepaald 69 procent van deze beleggers. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse beurswaakhond FCA. Met andere woorden, zij weten niet dat crypto niet valt onder de consumentenbeschermingswetten en dat ze veel risico lopen mocht het fout gaan op de cryptomarkt.

Er lijkt een groot ‘misverstand’ te zijn onder cryptobeleggers onder de 40 jaar in het Verenigd Koninkrijk. Uit onderzoek van de Financial Conduct Authority blijkt dat 69 procent van deze beleggers niet weet dat ze investeren in een ongereguleerd product. Dat wil zeggen dat er geen enkele vorm van consumentenbescherming is inzake deze beleggingen.

Wat ook is gebleken uit het onderzoek, is dat 75 procent van de beleggers in crypto investeert als vorm van competitie tussen vrienden en familie. 68 procent van de ondervraagden vergelijkt het met gokken. Meer dan de helft (58 procent) heeft ook aangegeven om in crypto te investeren nadat ze er iets over hebben gelezen of gehoord op het nieuws of via sociale media.

Risico’s

Bitcoin is ondertussen een nieuwe recordkoers rijker, namelijk 64.888 dollar. De rit is zeker niet vlekkeloos geweest met sterke prijsschommelingen van bv. 64.000 dollar in april naar 30.000 dollar in juli. Sarah Pritchard, uitvoerend directeur markten bij de FCA, benadrukte dat veel cryptobeleggers de koersen najagen en Bitcoin niet kopen voor de lange termijn.

We are seeing more people chasing high returns. But high returns can mean higher risks. We want to give consumers greater confidence to invest and help them to do so safely, understanding the level of risk involved.

Begin dit jaar waarschuwde de FCA beleggers en investeerders in crypto dat er een risico is dat ze al hun inleg kwijt kunnen spelen. Daarmee volgt de FCA de raad en het advies van de Bank of England. Vorige week nog waarschuwde de BoE dat de cryptomarkt een nieuwe financiële crisis kan veroorzaken gezien de buiten proportionele groei van de markt.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: cryptostock – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven