In de maand april wist de Britse economie met 20,4% te krimpen. Nog nooit eerder was er sprake van zo’n grote krimp. De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de Britse economie in de ergste crisis terecht is gekomen sinds de Tweede Wereldoorlog. In twee maanden tijd werd 18 jaar aan economische groei ingeleverd.

Het coronavirus weet wereldwijd grote schade aan te richten. Niet alleen weet de besmettelijke ziekte te zorgen voor vele doden, ook de economie lijdt zwaar onder het virus. De coronacrisis zal zonder twijfel gaan leiden tot een historische krimp bij de wereldeconomie. En de Britse economie laat op dit moment zien hoe dramatisch het economische plaatje er op dit moment uitziet.

Coronacrisis zorgt voor een historische daling bij het Britse BBP

Recent verschenen er cijfers over de groei van de Britse economie. Het Britse bruto binnenlands product verloor in april ruim 20% van haar economische waarde. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Britse economie in twee maanden tijd de totale economische groei van de afgelopen 18 jaar heeft ingeleverd. Deze grafiek maakt pijnlijk duidelijk hoe desastreus de coronacrisis op dit moment is.

Uiteraard gaan de Britten op dit moment ook gebukt onder strenge overheidsmaatregelen, maar een gedroomd ‘V-herstel’ bij heropening van het land lijkt hier praktisch onmogelijk te zijn. Het economische dal is nu zo diep geworden dat het een hele klus zal worden om hier zonder kleerscheuren uit te komen. En dat met een Brexit op komst.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.