Sinds de bodem van medio maart zijn de wereldwijde beurzen met tientallen procenten in waarde gestegen. Bij de meeste beurzen is er inmiddels een ‘V-herstel’ zichtbaar. De Nasdaq 100 index wist zelfs onlangs te stijgen naar een nieuwe recordkoers. De vraag is echter of we wel blij moeten zijn met deze forse herstelbeweging?

Als je een blik werpt op de beursborden dan zou je bijna vergeten dat de wereldeconomie aan de vooravond staat van een van de diepste recessies ooit. In alle landen zijn de nare gevolgen van de coronacrisis voelbaar. Toch blijven beleggers hopen op het gedroomde ‘V-herstel’.

Beleggers moeten rekening houden met een beurscorrectie

Dit V-herstel houdt in dat de economie razendsnel moet opveren op het moment dat de beperkingsmaatregelen worden opgeheven. Met andere woorden is er in dit gedroomde scenario geen sprake van een langdurige recessie. Steeds meer economen hebben echter het V-herstelscenario in de prullenbak gegooid.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pop Charts, is te zien dat de Nasdaq 100 index onlangs de ‘V-beweging’ al wist af te ronden. Tijdens de afgelopen jaren hebben we een dergelijke beweging wel vaker gezien en de uitkomsten hiervan waren niet altijd zo rooskleurig. Tenminste, op korte termijn gemeten vond er vaak een serieuze beursdaling plaats nadat de V-beweging was afgerond.

Staan we aan de vooravond van een nieuwe beursdaling?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis