Het Britse pond heeft geen gemakkelijk jaar achter de rug liggen. Als reactie op de beslissing van de meerderheid van het Britse volk om uit de Europese Unie te stappen, is de Britse munt behoorlijk onder druk komen te staan. Toch heeft het pond de afgelopen weken behoorlijk wat terrein terug weten te winnen en recent wist het zelfs opwaarts uit te breken.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Atlas Investor, is te zien dat het Britse pond sinds midden 2014 al gevangen zat in een dalend trendkanaal. Toch is daar recent een einde aan gekomen. Opvallend genoeg zijn de hedgefondsen niet bepaald overtuigd van deze uitbraak. Zo is aan de onderkant van de grafiek te zien dat de ‘grote jongens’ op dit moment nog steeds volop short zitten op de Britse munt.

Hedgefondsen hebben vaker fout gezeten bij het Britse pond

Overigens hebben de hedgefondsen het de afgelopen jaren meermaals niet bij het juiste eind gehad. Op het moment dat de hedgefondsen immers volop long zaten, in de zomer van 2014, wist het pond juist een stevige top neer te zetten. En aan het begin van dit beursjaar hadden de hedgefondsen zwaar ingezet op een verdere waardedaling van de Britse valutamunt. En juist op dat moment wist het pond een stevige bodem neer te zetten.

Wat dat betreft hoeven de ‘pond-liefhebbers’ niet te schrikken van het feit dat de hedgefondsen nog niet overtuigd zijn van een verdere prijsstijging. Gezien de afgelopen jaren is dit juist een enorm positief teken!