Het zijn bewegelijke dagen in de cryptomarkten, en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. De prijs van Bitcoin maakte in de afgelopen weken enkele wilde bokkensprongen. Vorige week nog, daalde de prijs op enkele dagen met duizenden dollars. Meteen kwam de ware aard van de media bovendrijven. De zogenaamde experts probeerden hun gelijk te halen, door hel en verdoemenis af te roepen over dit segment. Maar opnieuw hadden ze het mis …

Bitcoin was een bubbel, vergelijkbaar met de tulpenbollenmanie. We waren getuige van het uiteenspatten van de grootste beurshype sinds de technologiebubbel van 2000. Een correctie van 80% of meer, zou geen uitzondering vormen.

Als dit de uitspraken waren van een zonderling, dan hadden we het misschien nog wel serieus genomen. Maar ditmaal stond werkelijk iedereen op de barricades. Iedere financiële expert of goeroe, zag Bitcoin (en de Altcoins) zwaar crashen.

Wij hielden er – zoals u inmiddels van ons gewend bent – een tegengestelde mening op na. 🙂

In de loop van de correctie schreven we:

>>> Bitcoin onder vuur: doe dit.. NU

We kondigden aan dat de correctie van Bitcoin z’n steun zou vinden rond 2.750 USD, en hielden een pleidooi om vooral de zwaar afgestrafte Altcoins niet te negeren, maar juist te omarmen.

Nog geen 48 uur later, tikte Bitcoin een prijs aan van 2.951 USD, slechts 200 USD verwijderd van ons koersdoel. Vergeet niet dat de week ervoor, Bitcoin nog een hoogtepunt bereikte van circa 5.000 USD!

In financiële middens heet dit: right on the money!

Veel scherper kan je het niet krijgen. Temeer omdat dit een gratis advies was van ons, voor u. Niemand heeft hier een cent voor hoeven betalen, maar we weten inmiddels wel dat er enkele oplettende lezers goed aan verdiend hebben.

Bitcoin staat immers alweer rond 4.000 USD, en de trend is wederom opwaarts gericht.

Zo snel kan het dus gaan. Iedereen werd in de voorbije weken op het verkeerde been geplaatst, waardoor de losse handen de cryptomarkten hebben verlaten.

De weg is nu vrij voor Bitcoin en de Altcoins om hun parcours voor te zetten.

Wie denkt dat het einde van Bitcoin & Co in zicht is, zoals de meeste experts u doen geloven, hebben er geen snars van begrepen.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Tokenisatie

Bitcoin maakt onderdeel uit van veel grotere stromingen, die al tijden bezig zijn in de technologiesector. Doen de termen ‘tokenisatie’ of ‘API-economie’ bij u iets rinkelen?

Wellicht niet, omdat niemand u er nooit iets over verteld heeft. Hier is een klein voorproefje van de inzichten van onze specialisten, van het Technologie Rapport.

De API-economie staat voor de connectie en interactie van applicaties over het internet. Doordat steeds meer softwareprogramma’s met elkaar ‘praten’, kunnen bedrijven en organisatie hun infrastructuur optimaliseren. Social media is bijvoorbeeld groot kunnen worden mede door API’s.

Dit koppelen gebeurt op basis van tokens. Het zijn telkens de unieke stukjes digitale code, die de verschillende systemen aan elkaar koppelen.

Bitcoin is exact dat… een token. Maar Bitcoin is de eerste token die echte waarde heeft, omdat de software op een peer-to-peer netwerk draait – onder z’n gebruikers – en dat er cryptografisch rekenwerk (proof of work) verricht moet worden, om de token te verkrijgen (minen).

Dit maakt dat Bitcoin de eerste token met intrinsieke waarde is. Verder heeft de coin geen toepassingen meegekregen, buiten een ‘medium of exchange’, oftewel als valuta.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Altcoins maken de cirkel rond

En hier komen finaal de Altcoins om de hoek kijken.

Naast de intrinsieke waarde van verschillende Altcoins, hebben ze in de meeste gevallen om nog eens een bepaalde ‘usability’. Namelijk ze vormen de ‘brandstof’ tussen de interactie van verschillende applicaties of toepassingen. De feitelijke vergoeding.

Vandaag gebeurt die vergoeding nog hoofdzakelijk via het traditionele bancaire systeem. Straks, in een volwaardige API-economie, zal je al die intermediars niet meer nodig hebben. Want het netwerk controleert en authenticeert de interacties en transacties.

Zo is de cirkel straks helemaal rond!

Toegegeven, voor we in dat stadium zitten, is er nog heel wat werk aan de winkel. Dit zal ook niet zonder slag of stoot verlopen. Maar wie dit grote plaatje niet snapt, zal Bitcoin en de Altcoins ook nooit kunnen vatten.

Bij Slim Beleggen weten we al jaren, dat dit onze toekomst is. Daarom zetten we al tijden vol in op de cryptomarkten. Als eerste, met een dergelijke reikwijdte!

Daarom zien we correcties, zoals we die verleden week zagen, niet als een bedreiging (zoals alle critici u willen doen geloven), maar als onderdeel van het groeiproces… en als kansen voor aandachtige beleggers.

Cryptomarkt van $1.000 miljard

Vooral voor beleggers die een plan hebben!

Wij hebben diverse (bewezen) methodes al in de praktijk gebracht voor de abonnees van het Technologie Rapport, en ze plukken er tot op de dag van vandaag zoete vruchten van. En ongeloof ons, het is nog lang niet te laat om in te stappen.

Dit zijn ontwikkelingen waar we nog jaren van kunnen profiteren. Natuurlijk, met ups en downs, op de weg naar boven.

En die weg is nog erg lang, wat ons betreft. Nogmaals, dit segment is een ‘follow the money’ systeem. Zo noemen wij het, omdat de waarde van de cryptomarkt een goede indicator is voor het stadium waarin we ons begeven.

En we blijven onderstrepen: wie denkt dat de huidige totale waarde van 137 miljard USD een top markeert, heeft niet goed zitten opletten. We zullen dit pas echt eens grondig evalueren als we richting 1 biljoen USD (en meer) staan.

Inderdaad, dat is nog eens een 10-voud van de huidige marktkapitalisatie. In een dergelijke scenario zal de prijs van Bitcoin eerder boven 25.000 USD stijgen, in plaats van onder 2.500 USD dalen, zoals we diverse prijsprojecties in de afgelopen week zagen.

Laat uw hoofd niet op hol brengen. Blijf gewoon naar de fundamenten kijken, en ‘follow the money’. Samen met Slim Beleggen zal u de coins van de toekomst ontdekken.

Foto Credit: iStock