jeugd werkloosheid

Voor de meeste landen is het de afgelopen jaren niet gemakkelijk geweest. Na het uitbreken van de financiële crisis in 2008, brak de paniek ook op de markten uit. Deze paniek zorgde er voor dat de mensen totaal hun vertrouwen in de economie verloren en massaal richting de nooduitgang liepen. Het consumentenvertrouwen daalde flink in waarde en als gevolg daarvan liepen de verkopen van de bedrijven terug. Nog steeds zijn er mensen die de nare gevolgen van de financiële crisis ondervinden. Zo hebben in Amerika heel wat burgers nog te maken met een ‘onderwaarde’ bij hun huis. In dit geval is de hypotheek hoger dan de marktwaarde van de woning. De magere jaren lijken echter achter onze rug te liggen. Zo zijn de Westerse economieën de afgelopen twee jaar flink gegroeid en de centrale banken zullen er alles aan doen om deze groei intact te houden. ook in Engeland neemt het vertrouwen onder de burgers weer toe. En dit heeft voor een groot deel te maken met de positieve veranderingen op de arbeidsmarkt.

De werkloosheid is in Engeland flink afgenomen

Zo bereikte ons recent het nieuws dat de Britse werkloosheid is gedaald naar het laagste niveau in 7 jaar tijd. Op dit moment is er in Engeland nog sprake van een werkloosheidspercentage van slechts 5,4%. De economen hadden gerekend op een onveranderd percentage op 5,5%.

employment-uk

Op de grafiek hierboven kunnen we zien wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd binnen de Britse arbeidsmarkt. Zo is op deze grafiek zichtbaar dat de bezettingsgraad de afgelopen jaren flink is toegenomen. Op dit moment bewegen we op niveaus van voor het uitbreken van de financiële crisis. Het is daarom niet vreemd dat de Britse burgers het ook allemaal wat zonniger beginnen in te zien.

>> Bescherm altijd een deel van uw vermogen <<