singer Goud wordt over het hoofd gezien. Dat stelt Paul Singer van Elliot Management vandaag op de SOHN Investment Conference in Tel Aviv:

In een wereld waarin het beleid van centrale banken effectief gericht is op de afbraak van de waarde van papiergeld, is het enigszins verrassend dat goud nog geen kopers weet te vinden.

Singer is miljardair en staat op nummer 26 van Bloomberg’s Top-50 van meest invloedrijke personen. Hij meent dat goud under-owned is:

Ik hou van goud. Het zou onderdeel moeten vormen van iedere beleggingsportefeuille, zeg voor zo’n 5 à 10%.

De fondsbeheerder veegt de vloer aan met beleidsmakers die zichzelf veel te belangrijk hebben gemaakt na de crisis. In een “cult van centraal bankieren” kijken beleggers nu gespannen naar elke beweging van Janet Yellen en Mario Draghi. Hun beleid heeft de koersen van aandelen en obligaties de hoogte ingeduwd. Maar Singer komt maar weinig beleggers tegen die goud in de portefeuille houden. Hij is van mening dat goud is iets wat institutionele beleggers in bezit zouden moeten hebben. Maar als de vraag naar goud stijgt, kan het aanbod niet snel vergroot worden. Het duurt lang voordat nieuwe mijnen in productie zijn en nieuwe ontdekkingen worden amper nog gedaan. Dat is bijna een garantie voor forse koersstijgingen. De uitwerkingen van Singer missen hun uitwerking vandaag in ieder geval niet. De goudprijs knalt ruim $ 20 hoger op $ 1.187, ook op slechte macro-cijfers uit de VS. Daarmee noteert het edelmetaal voor 2015 weer plus. singer_goud Hoe Singer de goudprijs speelt? Hij heeft een voorkeur voor opties om het maximale uit iedere dollar te halen. Een andere manier om met een hefboom van goud te profiteren is natuurlijk via goudmijnaandelen. Die noteren momenteel op de laagste waardering sinds mensenheugenis. De analisten van het Goud & Zilver Rapport van Slim Beleggen zitten met hun lijstje goudtoppers klaar voor de nieuwe bullmarkt!

<<< Download de gratis Beursbijbel: 10 Geboden voor iedere Belegger >>>