Voor de Britten is het niet bepaald een gemakkelijke tijd. Een jaar geleden koos de meerderheid van de Britten voor een Brexit, maar de uittreding vanuit de Europese Unie loopt nog niet bepaald op rolletjes. Zo werd gisteren zelfs bekendgemaakt dat de geplande onderhandelingen zullen worden uitgesteld.

Op dit moment is er sprake van grote onrust binnen de Britse landsgrenzen. In tegenstelling tot wat de peilingen een week geleden lieten zien, wist May uiteindelijk niet de meerderheid van de Britse stemmen te bemachtigen. En als gevolg daarvan heeft May niet genoeg stemmen om alleen te regeren.

Britten maken zich zorgen om de Brexit

britten-uitgaven-brexit

Data die afkomstig is van IHS Markit laat zien dat de Britten langzamerhand zich steeds meer zorgen beginnen te maken over de Brexit. Tenminste, de consumentenuitgaven zijn in vergelijking met een jaar geleden teruggelopen met 0,8% en dit is de eerste jaarlijkse daling sinds het jaar 2013. En normaliter is het niet bepaald een goed teken als de consumentenuitgaven dalen. Zeker gezien het feit dat de Britse economie voor het grootste gedeelte afhankelijk is van de binnenlandse bestedingen.

Als gevolg van al deze onrust heeft het Britse pond de afgelopen dagen ook de nodige klappen moeten incasseren. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat de Britten steeds dieper in de problemen raken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)