Meesterbelegger Warren Buffet zit al jaren op een berg geld. Met aandelen op recordhoogtes, had Buffet moeite om deals te vinden die zijn aandacht trokken. Nu veel beleggers in de verkoopmodus zitten, gaat Buffet op koopjesjacht.

Berkshire Hathaway maakte bekend dat het bijna 121 miljoen aandelen van HP heeft gekocht, ter waarde van ongeveer $4,2 miljard. Hierdoor heeft Buffet een belang van meer dan 11% in het technologiebedrijf. Het aandeel van HP steeg op donderdag met 15%.

Het is de laatste in een reeks van grote aankopen die Buffet in de afgelopen maand heeft gedaan. In maart verhoogde Berkshire zijn belang in Occidental Petroleum en kondigde een overeenkomst aan om Alleghany Corporation te kopen voor $11,6 miljard.

Kansen

Buffet die bekendstaat om zijn liefde voor koopjes, klaagde de afgelopen jaren dat hij geen goede investeringskansen zag voor Berkshire Hathaway.

Door de lage financieringskosten bereikte de markt van fusies en overnames recordhoogtes. Ondanks het enorme enthousiasme en het goedkope geld, bleef Buffet dus aan de zijlijn wachten.

De oorlog in Oekraïne en de bezorgdheid over het aantal renteverhogingen van de Federal Reserve wegen op de aandelenmarkten. Dit is voor Buffet de ideale omgeving om opnieuw grote beleggingen te doen. Hij investeert zelf volgens zijn welbekende mantra:

Be greedy when others are fearful.

Bron: CNN
Foto: iStock