We leven op dit moment in onzekere tijden. De inflatie vormt een grote bedreiging voor de economische stabiliteit en ondertussen lijken de centrale banken dit ook te beseffen. Door middel van renteverhogingen proberen zij het inflatiespook te verdrijven, maar het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. Volgens de economen van Deutsche bank is de kans groot dat de Amerikaanse economie in het jaar 2023 in een recessie zal gaan belanden.

De economische groeimotor begint te haperen. De alsmaar verder oplopende prijzen weten te leiden tot zorgen bij ondernemers en consumenten. En dit kan grote gevolgen hebben voor het bedrijfs- en het consumentenvertrouwen en het verleden leert ons dat een afnemend vertrouwen grote gevolgen kan hebben voor de economische ontwikkelingen.

Nieuwe recessie lijkt een kwestie van tijd te zijn

De economen van Deutsche Bank benadrukken dat er economische tegenwind op komst is. Het afnemende vertrouwen onder burgers en bedrijven zal er toe leiden dat ze voorzichtiger zullen worden met het doen van uitgaven. En deze voorzichtigheid kan in het jaar 2023 bij de Amerikaanse economie gaan leiden tot een recessie. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Duitse zakenbank rekening houdt met een tijdelijke recessie aan het einde van 2023 en mogelijk tijdens het begin van 2024.

Op de grafiek is ook te zien dat de economische verwachtingen van de economen in december er nog beduidend beter uitzagen. Destijds hield Deutsche Bank geen rekening met een recessie tijdens de komende twee jaar. De situatie van vandaag zorgt er echter voor dat er volgens de economen voorzichtigheid geboden is. En uiteraard zou een recessie ook grote gevolgen kunnen gaan hebben voor de financiële markten.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>