Het jaar 2018 was voor veel beleggers geen gemakkelijk beursjaar. De meeste wereldwijde indices sloten het jaar in het rood af. Met name in China was de schade groot. Als gevolg van de handelsoorlog tussen de VS en China werden Chinese aandelen massaal gedumpt. Toch is een groot deel van de beleggers op deze beslissing teruggekomen. Buitenlandse beleggers waren immers nog nooit zo erg geïnteresseerd in Chinese aandelen.

Tijdens de afgelopen weken is het pessimisme onder de beleggers wat afgenomen. Als reactie op de handelsonderhandelingen tussen Donald Trump en Xi Jinping durfde een groot deel van de beleggers zelfs weer in Chinese aandelen te beleggen. De toonaangevende Chinese beurs, de Shanghai index, is dit jaar ook goed uit de startblokken gekomen.

Record geldtoestroom richting Chinese aandelen

Uit recent gepubliceerde cijfers blijkt dat er tijdens de afgelopen maand sprake was van een record geldtoestroom richting Chinese aandelen. Er stroomde in totaal voor ruim 9 miljard dollar richting de Chinese aandelenmarkt. Nog nooit eerder was er bij buitenlandse beleggers sprake van een dergelijke grote toestroom richting Chinese aandelen.

Volgens economen maken deze cijfers duidelijk dat beleggers langzaam maar zeker weer wat ‘risico’ durven te nemen. En omdat Chinese aandelen zelden zo goedkoop gewaardeerd waren, lijkt de Chinese aandelenmarkt erg gewild te zijn.