Ondanks de woelige periode van de afgelopen maanden, hoeven we blijkbaar toch niet te vrezen voor het ergste. Volgens een rapport en checklist van Citigroup is de stierenmarkt nog altijd ‘alive and kicking’. Slechts drie factoren van hun lijstje geven een waarschuwing, de rest ziet er goed uit.

Citigroup sust beleggers en investeerders door te rapporteren dat de stierenmarkt bijlange nog niet voorbij is. De analisten bij de bank baseren zich op een checklist die rekening houdt met 18 factoren. 3 van die factoren geven een waarschuwing, de overige 15 zien er op dit moment nog altijd goed uit.

Die lijst zag er in 2007 helemaal anders uit, net voor het uitbreken van de financiële crisis. Toen kleurden 13 van de 18 factoren donkerrood, enkele maanden later hadden we prijs. Robert Bucklans, hoofdstrateeg bij Citigroup, is alvast gerust en raadt beleggers aan te kopen op de dip.

The checklist is telling us to buy this dip. Sure, returns will be lower and volatility higher, but this bull market is not finished yet.

De grote verkoopgolf van vorig jaar in december heeft de financiële markten echter goed door elkaar geschud en beleggers hebben de schrik te pakken. Er wordt gevreesd dat de markten naar beneden gaan duiken omwille van de vertraagde groei van de wereldeconomie en de handelsoorlog.

Goede waarderingen

Echter, volgens de analisten van Citigroup, zijn de waarderingen op dit moment redelijker dan tijdens de piek in september vorig jaar. De koers/winstverhouding van de MSCI AC World Index staat momenteel op 15 punten, dat is 2 punten onder de historische meridiaan van 17 punten.

Het nieuwe jaar is alvast positief gestart en het beurssentiment is beter dan eind vorig jaar. Dit is voor Citigroup ook een belangrijke indicator dat er meer opwaarts potentieel is dan men zou denken. Daarenboven lijken de huidige risicofactoren te worden ingetoomd. Als deze effectief worden weggewerkt, dan ligt de weg naar hogeren koersen weer open op de financiële markten.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Free-Photos – Pixabay