Rond medio maart wisten de wereldwijde beurzen een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment is alles erg snel gegaan. Zo noteert de Nasdaq 100 index op jaarbasis gemeten op dit moment zelfs in het groen. De beren lijken het speelveld te hebben verlaten. En de goede beursprestatie van de stieren is met name te danken aan de ‘overnight’ sessies.

Steeds meer analisten stellen hun verwachtingen voor de beurzen naar boven toe bij. Begin maart heerste er nog een pessimistische sfeer onder de analisten, maar vandaag de dag ziet de situatie er compleet anders uit. Dat is uiteraard te danken aan de indrukwekkende herstelbeweging die tijdens de afgelopen weken heeft plaatsgevonden. Tot op de dag van vandaag is die herstelbeweging nog intact.

Beleggers moeten rekening houden met de financiële injecties van de Fed

De analisten van Bespoke laten weten dat Wall Street sinds de bodem van maart met name fors wist te stijgen tijdens de ‘overnight’ sessies. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de groene lijn al sinds het dieptepunt van maart aanzienlijk in de lift zit. En deze lijn laat de beursprestatie zien indien je de S&P 500 index bij de sluiting zou kopen, om de positie op de index vervolgens tijdens de opening van de volgende handelsdag weer van de hand zou doen.

Critici stellen dat deze imposante herstelbeweging in het bijzonder te danken is aan de financiële injecties die de Amerikaanse centrale bank op de financiële markten verricht. Dit zou met name gebeuren tijdens de voor- en nabeurssessies. Een gezegde luidt niet voor niets ‘Never Fight The Fed’.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar