De bankensector is een van de sectoren die tijdens de afgelopen maanden zwaar afgestraft is. Tijdens de maanden februari en maart werden de meeste bankaandelen geconfronteerd met een stevige koersval. En voorlopig lijken beleggers nog niet bereid te zijn om terug te keren naar deze zwaar afgestrafte sector.

Medio maart wisten de wereldwijde beurzen een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment zitten de beurskoersen al fors in de lift. De meeste bankaandelen noteren op dit moment ook boven hun dieptepunt uit maart, maar de echte overtuiging ontbreekt vooralsnog.

De bankensector blijft onder druk staan

Technisch analist Chris Kimble heeft de bankensector onder de loep genomen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is het technische plaatje bij de Bank Index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat er tijdens de afgelopen twee weken een abrupt einde kwam aan de herstelbeweging binnen de bankensector. En deze herstelbeweging werd niet op een ‘toevallig’ moment tot stilstand gebracht. Er vond namelijk een hertest plaats van de oude steunlijn die jaren van kracht was.

Kimble laat weten dat de oude steunlijn tijdens de afgelopen twee weken getest werd als ‘nieuwe weerstand’. En binnen de technische wereld wordt dit gezien als een belangrijk omkeerpatroon. Zolang de ‘nieuwe weerstand’ intact blijft, moeten beleggers rekening houden met een zwakke bankensector.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>