Tijdens de virtuele jaarvergadering van de Daily Journal woensdag zei Berkshire Hathaway’s Charlie Munger dat BYD, een Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, zijn meest favoriete aandeel ooit is en dat het concurrent Tesla in China ver overtreft.

Munger, die al jarenlang de investeringspartner is van Warren Buffett, zei dat hij nog nooit heeft geholpen om iets bij Berkshire te doen dat zo goed was als BYD. Het was een lucratieve gok voor Berkshire, dat in september 2008 voor het eerst ongeveer 220 miljoen aandelen kocht, en het aandeel is de afgelopen tien jaar met meer dan 600 procent gestegen.

I have never helped do anything at Berkshire [Hathaway] that was as good as BYD and I only did it once.

Berkshire heeft zijn belang in BYD het afgelopen jaar afgebouwd omdat het aandeel steeds duurder werd. Begin 2020 noteerde het aandeel rond de 60 Chinese yuan, ondertussen is het aandeel gestegen naar 277 Chinese yuan. Een stijging van 350 procent op amper drie jaar tijd.

At the current price of BYD stock, little BYD is worth more than the entire Mercedes corporation. It’s not a cheap stock, but on the other hand, it’s a very remarkable company

BYD > Tesla

Munger schrijft het succes van BYD toe aan de CEO, Wang Chuanfu, die hij omschreef als een genie en een workaholic. Munger verklaarde ook dat hij de voorkeur geeft aan BYD boven Tesla als investering, daarbij verwijzend naar de hogere prijzen van BYD in China in vergelijking met de prijsverlagingen van Tesla als bewijs van de superioriteit van BYD op de Chinese markt.

BYD zal naar verwachting een record jaarwinst voor 2022 rapporteren van maar liefst 2,4 miljard dollar, wat ongeveer 1.200 procent hoger is dan in 2021. Als deze cijfers kloppen, dan is BYD effectief wel sterk bezig in een bijzonder competetieve markt.

Bronnen: Yun Li – CNBC

Foto: JengTingChenWikimedia CC BY-SA 4.0

 

 

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger