De Chinese autobouwer van elektrische voertuigen BYD heeft zich in de top drie autobouwers in China gewerkt dankzij sterke verkoopcijfers in de maand mei. Vorig jaar stond BYD nog op de dertiende plaats, maar de autobouwer verkoopt steeds meer en meer elektrische voertuigen. Qua omzet kan dit tellen vermits China ‘s werelds grootste automarkt heeft.

Van de dertiende plaats een jaar geleden naar de top drie nu, voor autobouwer BYD kan het haast niet meer stuk. In de maand mei verdubbelde het aantal verkochte voertuigen waardoor ze hun plaats in de top drie hebben kunnen veroveren. Volgens data van China Passenger Car Association is China ‘s werelds grootste automarkt.

Warren Buffett zal dit graag horen vermits hij een groot aandeel heeft in de autobouwer. Ze maken ook batterijen voor elektrische voertuigen en tevens ook automodellen die wedijveren met de populariteit van de Tesla-modellen. Ondanks de coronamaatregelen in China en de problemen met de logistieke keten, wist BYD 113.786 voertuigen te verkopen.

Ze moeten echter wel nog de duimen leggen voor FAW-Volkswagen, die verkochten in de maand mei maar liefst 150.009 voertuigen. FAW-Volkswagen is een Chinese joint venture die modellen van Audi en Volkswagen verkoopt. Maar de kans dat BYD hen nog gaat inhalen, is bijzonder groot. BYD verkopen jaar op jaar 159 procent meer voertuigen, FAW-VW verkocht er 10,6 procent minder. Geely staat op de derde plaats met 73.315 stuks, 14,5 procent minder.

In de Verenigde Staten geraakt Tesla niet in de top drie, die plaatsen zijn bestemd voor Toyota, Ford en General Motors. De verkoop van personenauto’s in China daalde in mei met 11,8 procent ten opzichte van een jaar geleden, terwijl de verkoop van nieuwe energievoertuigen met 91,2 procent steeg. Er is dus duidelijk een transitie merkbaar op de automarkt.

Bronnen: Evelyn Cheng – CNBC

Foto: Strilets – WikimediaCC BY.SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>