De Amerikaanse economie is veel sterker dan men denkt. Dat zijn de woorden van investeerder Kevin O’Leary. Hij ziet niet meteen signalen van een nakende recessie maar hij benadrukt ook dat dit niet wil zeggen dat een recessie niet mogelijk is. Maar voorlopig is er geen bewijs of zijn er geen gegevens die duiden op een achteruitgang van de Amerikaanse economie.

Een recessie in de Verenigde Staten van Amerika lijkt er niet meteen te komen. Volgens topinvesteerder Kevin O’Leary zijn er geen signalen die duiden op dergelijk scenario. Hij is ook van mening dat de economie veel sterker is dan mensen denken. De arbeidsmarkt is robuust en de economische groei is heel stabiel. Consumenten lijken niet minder geld uit te geven.

There’s no data, there’s no evidence, there’s no numbers, there’s no inclination on the consumer to slowdown yet.

De voorzitter van O’Shares ETFs zei dat hij in verschillende sectoren heeft geïnvesteerd, van commerciële keukens en fitness-toestellen tot wenskaarten. Hij heeft dus een goede vinger op de pols en merkt momenteel geen afzwakking van de consumentenvraag. Nu de Federal Reserve de rente heeft verhoogd met 75 basispunten, kan het plaatje volgens O’Leary wel gaan veranderen. Maar volgens hem zit het nog altijd snor op dit moment.

I see their tear sheets each week. We don’t see slowdown yet. I think I’ll be one of the first to see it. I’m sort of a canary in the coal mine in that respect.

Zachte landing

Daarenboven verwacht hij net wel een ‘zachte landing’ door de Amerikaanse centrale bank. Tal van economen en marktkenners geloven niet in de aanpak van Fed-voorzitter Jerome Powell en vrezen dat hij de economie in een recessie zal duwen. Maar volgens ‘O Leary is de Federal Reserve goed bezig inzake de ‘rate hikes’ en verwacht niet meteen een rampscenario.

Hij benadrukt wel dat de inspanningen van de centrale bank de economie zullen doen vertragen op een gegeven moment, wat normaal is als de rentes stijgen. Daarenboven baseert hij zich op cijfers en gegevens en niet op hetgeen mensen vertellen of wat men denkt dat er gaat gebeuren. En volgens hem ziet het er dus nog altijd goed uit.

Bronnen: Abigail Ng – CNBC

Foto: Dirk Vermeylen – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>