Legendarische belegger Carl Icahn verloor in 2017 al meer dan $2 miljard. Het is niet eenvoudig om als belegger constant aan de juiste touwtjes te trekken. Dat bewijst Carl Icahn de laatste jaren. Sinds eind 2013 verloor hij al 27% van zijn netto vermogen. Dit jaar staat het verlies op 11% of $2,2 miljard.

Met dit verlies staat de activist op de 4e plaats in de Bloomberg Billionaire Index … bij de verliezers wel te verstaan. Energietycoon Harald Hamm staat bovenaan de lijst met een verlies van $5,4 miljard. Niet dat Icahn een boterham minder moet eten, zijn vermogen wordt nog steeds geschat op $18,4 miljard.

Toch is het al het 3e jaar op rij dat Carl Icahn geld verliest. Zo maakte hij forse verliezen met investeringen in Chesapeake Energy en Transocean. Ook heeft hij al een tijdje short posities uitstaan op de S&P 500 terwijl de Amerikaanse aandelen blijven stijgen.

Icahn maakte deel uit van het adviesteam van president Donald Tump. Maar nu blijkt dat hij deze rol vooral vervulde om de Renewable Fuel Standard te beïnvloeden. Deze wetgeving moest ten goede komen aan een van zijn bedrijven, CVR Energy.

Icahn zelf ontkent de beschuldigingen maar treedt toch af als adviseur van Trump om een ‘belangenconflict’ te vermijden. Het is de zoveelste tegenvaller voor Icahn in de laatste jaren.

Het aandeel van zijn holding, Icahn Enterprises, staat ook al enkele jaren onder druk. Daarnaast heeft de miljardair ook nog persoonlijke belangen in AIG, Herbalife en Cheniere Energy.

Bron: Time Money