Hoe hoger de bitcoin gaat, hoe meer interesse er is in digitale munten bij grote bedrijven en financiële instellingen. Zelfs centrale banken wereldwijd zijn dan toch te vinden voor een cryptomunt. Centrale banken uit China, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten en Hong Kong onderzoeken samen een project voor cross-border betalingen in digitale valuta.

De Hong Kong Monetary Authority en de Bank of Thailand werkten vorig jaar samen om de toepassing van digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te bestuderen. Ze breiden hun werk nu uit met het onderzoeksinstituut voor digitale valuta van de People’s Bank of China (PBOC) en de Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten.

De digitale munten van centrale banken winnen aan populariteit bij monetaire autoriteiten. Ze hebben betrekking op centrale banken die proberen hun fiatvaluta te digitaliseren.

Welke technologie de groep centrale banken gebruikt, is nog onduidelijk en nog niet definitief vastgelegd. De Hong Kong Monetary Authority en de Bank of Thailand verkennen echter de distributed ledger technology (DLT). Het project zal onderzoeken of DLT geschikt is om cross-border betalingen efficiënter te maken en te versnellen.

Cross-border betalingen

Er is een goede reden om digitale valuta te gebruiken in plaats van de traditionele betaalwijze. Cross-border betalingen zijn traag en ‘duur’ in vergelijking met hun digitaal alternatief.

Verschillende centrale banken bestuderen samen het gebruik van een digitale munt maar ook afzonderlijk. De People’s Bank of China staat het verst met de ontwikkeling van hun munt.

China heeft reeds experimenten uitgevoerd met wat men het Digital Currency Electronic Payment-systeem noemt, een digitale vorm van de yuan die momenteel gericht is op binnenlandse betalingen. De afgelopen maanden heeft China via loterijen grote bedragen van zijn digitale yuan uitgedeeld aan burgers.

Bronnen: CNBC

Foto:  Gerd Altmann – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven