Al jarenlang weten Amerikaanse aandelen over het algemeen een betere prestatie af te leveren dan de meeste andere aandelen. Deze trend is al sinds de bodem van 2009 gaande en vooralsnog lijkt daar geen verandering in te komen. Een belangrijke grafiek laat zien waarom dit mogelijk toch het moment is om Amerikaanse aandelen in te wisselen.

De meeste beleggers hebben tijdens de afgelopen jaren de voorkeur gegeven aan Amerikaanse aandelen. Dat is ook niet verwonderlijk, want al jarenlang bewijzen de Amerikaanse beurzen dat zij over het meeste potentieel beschikken. Zo wisten zij tijdens de afgelopen 11 jaar de beste beursprestatie neer te zetten. Geen enkele andere Westerse index kwam in de buurt bij Wall Street.

Is dit het moment om Amerikaanse aandelen in te wisselen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Topdown Charts, is de ‘outperformance’ bij Amerikaanse aandelen in beeld gebracht. Al sinds het jaar 2009 weet Wall Street beter te presteren dan de rest van de wereld. Dit is voor een aanzienlijk deel te danken aan de goede beursprestaties van de Amerikaanse techbedrijven.

Op de grafiek is echter ook te zien dat er in het verleden meermaals tijden van ‘outperformance’ zijn geweest. Deze perioden duurden uiteindelijk niet eindeloos, want ze werden opgevolgd door perioden van ‘underperformance’. En gezien het feit dat de huidige trend al langer dan 11 jaar duurt, kan die trenddraai nabij zijn.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar