IOTA stormde de laatste weken de top-5 binnen van grootste cryptomunten ter wereld. Voor velen een verrassing, maar niet voor medeoprichter en CEO David Sonstebo. ‘IOTA is een slapende reus die stilaan wakker wordt’, aldus de CEO.

Data is het nieuwe olie, zegt Sonstebo. De marktplaats van IOTA zorgt er voor dat bedrijven hun data veel efficiënter kunnen verkopen. In vele gevallen gaat 99% van de data verloren, maar dankzij IOTA kan dit veranderen.

“IOTA incentivize sharing of data through its zero fee transactions and by ensuring data integrity for free on the decentralized distributed ledger.”

<< U leest alles over de cryptomarkt eerst op onze Facebook-pagina >>

Volgens de CEO was de recente prijsstijging slechts een kwestie van tijd. ‘IOTA is een slapende reus’. Door recente partnerships kwam het potentieel van IOTA naar boven.

Volgens Sonstebo lost IOTA 3 problemen op waar andere blockchainprojecten mee kampen: vergoedingen, schaalgrootte en centralisatie.

In tegenstelling tot vele andere projecten, spendeert IOTA geen geld aan marketing of promo. Dit kan verklaren waarom het lange tijd achtergebleven is in het cryptogeweld. Daarnaast zijn er recent ook contracten op de Chinese en Koreaanse markt die voor vernieuwde koopinteresse zorgen.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: CNBC