Steeds meer Westerse economieën beginnen de nare gevolgen van de handelsoorlog te ondervinden. Een goed voorbeeld daarvan is Duitsland. De Duitse economie bevindt zich op dit moment zelfs officieel in een recessie. En ook binnen de Amerikaanse landsgrenzen begint de economische druk steeds verder toe te nemen.

Donald Trump rekende er lang op dat de Chinezen wel zouden toegeven aan zijn handelseisen. Toch hebben de Chinezen zich dapper verweerd. En mede daarom zijn de Amerikanen en de Chinezen nu in een verharde handelsproblematiek terecht gekomen. En Trump lijkt inmiddels te beseffen dat ook hij water bij de wijn zal moeten doen.

Trump moet het vertrouwen van de CEO’s terugveroveren

Mede door de handelsoorlog beginnen steeds meer CEO’s zich zorgen te maken over de toekomst. Uit de meest recente cijfers blijkt dat de CEO Confidence Index gedaald is naar het laagste niveau sinds 2017. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is deze trend in beeld gebracht. Op deze grafiek is ook te zien dat de Conference Board Consumer Confidence Index nog steeds relatief hoog noteert. Normaliter vertoont deze index een sterke correlatie met de CEO Confidence Index.

Deze grafiek maakt wel duidelijk dat Trump het vertrouwen van de topmannen en topvrouwen zal moeten terugveroveren. Indien het bedrijfsleven namelijk gedurende langere tijd pessimistisch blijft over de toekomst, dan kan dat grote gevolgen gaan hebben voor de totale economie.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar